Poniżej destylarnia Lagavulin (jedna z najstarszych w Szkocji – w 2016 będzie obchodzić 200 urodziny!), znajdująca się w najważniejszym dla wielu miłośników…
read morePierwsza destylarnia jaką odwiedziłem, pierwsze alembiki, które widziałem. Sentyment tym większy, że budynek pierwotnie został zbudowany jako…
read moreWhisky godna polecenia jako daily dram. Niekoniecznie dla koneserów i na degustację, ale bez wstydu można butelkę kupić i popijać.
read moreZgodnie z zasadą przyjętą w większości opracowań a także przez Scotch Whisky Association Szkocja dzieli się na 5 podstawowych regionów produkcji whisky…
read moreProdukcja whisky słodowej z samej zasady jest prosta. Już sam fakt, iż składa się tylko z 3 składników mówi sporo. Whisky słodowa składa się tylko…
read moreW końcu wystartowaliśmy z nowym serwisem o whisky single malt. Od kilku lat interesujemy się tym typem whisky odkrywając jej bogactwo i kulturę degustacji. Od tego czasu degustujemy ciekawe whisky, tworzymy notki degustacyjne, inwestujemy i tworzymy własne kolekcje, a także śledzimy światowe trendy w tym zakresie. Niestety brakowało nam w Polsce aktualnych informacji o whisky…
read more
dodaj komentarz